Tuesday, March 8, 2011

Audio/Video predavanja i filmovi

Video predavanja od hfz. Nedzada Ćemana, hfz. Dzemaila ef. Ibranovića,hfz. Kenan Cehajic, Dr. Nezir Krčalo , Mula Bekir, prof. Nakib Tutuć i prof. Sejid Silajdzić možete pogledati na stranici:
http://naksibend.net/video-zid

33 audio predavanja sa radija NABA iz 2005. i 2006. godine u serijalima emija pod nazivom "KAKO VOLJETI ALLAHA DZ.Š." i "MOJ PUT U MENZIL" na kojima su govorili hfz. Nedzad Ćeman, hfz. Dzemail Ibranović, hfz. Kenan Cehajic, Dr. Nezir Krčalo, prof. Nakib Tutuć, prof. Sejid Silajdzić možete download-ovati sa ovog linka: http://www.mediafire.com/?l9d1dm9xwkyz2


Prelijepe sufijske filmove o velikanima islama kao što su Abdulkadir Gejlani k.s., Ebu Hamid El-Gazali k.s. , hz. Uvejs El Karani, Mevlana Dzelaludin Rumi k.s. , Hadzi Bajram Veli k.s. , Mahmud Hudaji k.s. , Ašik Junuz k.s. i mnogim drugima ,možete pogledati na stranicama:
Film Hudajiev put
Film Uvejs El Karani

UPDATE:Ostali filmovi su skinuti sa interneta u međuvremenu, probajte na internetu potražit , možda budu online u vrijeme kad vi budete čitali ovo.

Kako skinuti film sa blip.tv (2.Nacin)

Kada hocete download-ovati film sa blip.tv prvo kliknite na željeni film kao da ga hoćete gledati. Zatim spustite malo stranicu i primjetit ćete u donjem lijevom uglu da pise na sivoj podlozi "Files and Links", kliknite na znak "+" pored  "Files and Links" i otvoriti će vam se linkovi o tom filmu. Odaberite onaj na kojem je video (a ne thumbnail) i kliknite desni klik na "Rigt click->Save" linkiznad linka za video. Kada vam se pojavi meni odaberite Save target as... ili Spremi vezu kao... zavisno od toga koji vam browser koristite i koji vam je jezik na browser-u kao što možete vidjeti i na slici: